Siatkarskie Andrzejki 2021

Zupa:

Krem pomidorowo-paprykowy z grzanką zapiekaną bazylią i  mozzarellą

Danie główne:

Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu/ mini kopytka/ plastry buraka marynowanego  w musztardzie gorczycowej

Zamiennik wegetariański:
Kotlet z czerwonej fasoli z suszonym pomidorem zapiekany mozzarellą/ ziemniaki opiekane/ mix sałat z vinegrettem

Mini desery:
Mus czekoladowy z wiśniami/ Mus owocowy/ Sernik dyniowy /Ciasto marchewkowe / Owoce

Zimne przekąski:
Wędliny obsuszane/ tradycyjne
Sałatka gros z prażoną cebulą
Pomidor z mozzarellą
Pasztet w  cieście francuskim
Sałatka z soczewicy i grillowanych  pieczarek
Szpinakowe ruloniki z łososiem wędzonym
Śledź w oleju lnianym  serwowany w pieczonym ziemniaku
Volaventy z pastą guakamole i łososiem wędzonym
Dodatki konserwowe
Pieczywo/ masło

BUFET CAŁONOCNY

Bufet I ( około 21:00 ):
Krem z pieczonej dyni z kardamonem
Filet drobiowy z suszonym pomidorem i szpinakiem / Schab nadziewany kapustą i grzybami
Wołowina  duszona w piwie porter /Makaron z owocami morza
Kotleciki wegetariańskie / kotleciki wegańskie
Mix sałat z warzywami
Warzywa grillowane /panierowane
Pure truflowe
Ziemniaki z pieca z rozmarynem

Bufet II ( około 24:00):

Żurek z pieczoną białą kiełbasą i jajkiem
Plastry wolno pieczonej karkówki w sosie bbq
Filet z kurczaka panierowany w ziarnach  dyni i słonecznika
Pizze  na deskach  w bufecie ( różne rodzaje )
Kruche pierogi nadziewane ratatują warzywną / pierogi ze szpinakiem
Kulki ziemniaczane /frytki
Risotto z warzywami
Surówki
Kapusta zasmażana

ALKOHOL WE WŁASNYM ZAKRESIE lub do zakupienia w barze po preferencyjnych cenach !

MENU:
,,Welcome drink” dla każdego Gościa
  • DANIE GŁÓWNE SERWOWANE TALERZOWO

Zupa:
Krem grzybowy z wytrawnym eklerkiem
Drugie danie:
Finezja w filecie z kurczaka / mozzarella / mix sałat z kiełkami i ziarnami / ziemniaki z pieca
Vege: Dorsz po prowansalsku z krewetką / sos kurkowy / gratena ziemniaczana / warzywa [uwaga oznacz literką V w tytule przelewu jeśli preferujesz VEGE]

  • ZIMNE PRZEKĄSKI
Schab z morelą w delikatnej galarecie
Karczek na ostro z dipem z musztardy gorczycowej
Mus drobiowy na bagietce z galaretką żubrową
Pasztet z żurawiną
Szpinakowe rulony z kurczakiem i serem
Tradycyjny śledź w oleju serwowany z pieczonym ziemniakiem
Śledź marynowany z tatarem z korniszonów
Sałatka brokułowa z camembert i ziarnami dyni
Sałatka z avocado i krewetką
Sałatka gyros
Francuskie rożki ze szpinakiem
Wędliny tradycyjne / obsuszane
Dodatki konserwowe
  • DANIA PÓŹNIEJSZE

Zupy w bufecie całonocnym:
Krem z kukurydzy
Żurek

Bufet nocny I :
Ragu wołowe / pęczak / warzywa confi
Schab z serem i bekonem w sosie grzybowym z ziemniakami z pieca
Dorsz w łusce ziemniaczanej z spaghetti warzywne i rissotto
Pałka z kurczaka / frytki
Paluszki z cukini
Penne / suszony pomidor / brokuły / orzechy w sosie serowym
Bufet nocny II :
Pierś z kurczaka z camembert, świeży ananas z ziemniakami z pieca
Karczek w piwie wraz z półksiężycami ziemniaczanymi i kapustą zasmażaną
Rollsy chili con corn
Farfale ze szpinakiem, pomidorami, fetą w sosie śmietanowym

Słodki bufet deserowy mix – całonocny

ALKOHOL WE WŁASNYM ZAKRESIE lub do zakupienia w barze po preferencyjnych cenach !