Siatkarskie Andrzejki 2021
Zupa:
Krem pomidorowo-paprykowy z grzanką zapiekaną bazylią i mozzarellą
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu/ mini kopytka/ plastry buraka marynowanego w musztardzie gorczycowej
Zamiennik wegetariański:
Kotlet z czerwonej fasoli z suszonym pomidorem zapiekany mozzarellą/ ziemniaki opiekane/ mix sałat z vinegrettem
Mini desery:
Mus czekoladowy z wiśniami/ Mus owocowy/ Sernik dyniowy /Ciasto marchewkowe / Owoce
Zimne przekąski:
Wędliny obsuszane/ tradycyjne
Sałatka gros z prażoną cebulą
Pomidor z mozzarellą
Pasztet w cieście francuskim
Sałatka z soczewicy i grillowanych pieczarek
Szpinakowe ruloniki z łososiem wędzonym
Śledź w oleju lnianym serwowany w pieczonym ziemniaku
Volaventy z pastą guakamole i łososiem wędzonym
Dodatki konserwowe
Pieczywo/ masło
BUFET CAŁONOCNY
Bufet I ( około 21:00 ):
Krem z pieczonej dyni z kardamonem
Filet drobiowy z suszonym pomidorem i szpinakiem / Schab nadziewany kapustą i grzybami
Wołowina duszona w piwie porter /Makaron z owocami morza
Kotleciki wegetariańskie / kotleciki wegańskie
Mix sałat z warzywami
Warzywa grillowane /panierowane
Pure truflowe
Ziemniaki z pieca z rozmarynem
Bufet II ( około 24:00):
Żurek z pieczoną białą kiełbasą i jajkiem
Plastry wolno pieczonej karkówki w sosie bbq
Filet z kurczaka panierowany w ziarnach dyni i słonecznika
Pizze na deskach w bufecie ( różne rodzaje )
Kruche pierogi nadziewane ratatują warzywną / pierogi ze szpinakiem
Kulki ziemniaczane /frytki
Risotto z warzywami
Surówki
Kapusta zasmażana
ALKOHOL WE WŁASNYM ZAKRESIE lub do zakupienia w barze po preferencyjnych cenach !
- DANIE GŁÓWNE SERWOWANE TALERZOWO
Zupa:
Krem grzybowy z wytrawnym eklerkiem
Drugie danie:
Finezja w filecie z kurczaka / mozzarella / mix sałat z kiełkami i ziarnami / ziemniaki z pieca
Vege: Dorsz po prowansalsku z krewetką / sos kurkowy / gratena ziemniaczana / warzywa [uwaga oznacz literką V w tytule przelewu jeśli preferujesz VEGE]
- ZIMNE PRZEKĄSKI
Karczek na ostro z dipem z musztardy gorczycowej
Mus drobiowy na bagietce z galaretką żubrową
Śledź marynowany z tatarem z korniszonów
Francuskie rożki ze szpinakiem
Wędliny tradycyjne / obsuszane
Dodatki konserwowe
- DANIA PÓŹNIEJSZE
Zupy w bufecie całonocnym:
Krem z kukurydzy
Żurek
Słodki bufet deserowy mix – całonocny

ALKOHOL WE WŁASNYM ZAKRESIE lub do zakupienia w barze po preferencyjnych cenach !